Her kommer et spill-tips. «Fargerally» kjøpte jeg i en bokhandel for noen år siden, og jeg har brukt det en god del med barn i barnehagen.

untitled

Her er spillebrettet som fulgte med:

IMG_1023[1]

Jeg har fått laget et mindre spillebrett som er litt forenklet. På det opprinnelige brettet (som det er litt størrelse på) kan man velge farge hvis det er flere farger på ett felt. Jeg ønsket ett brett med en farge på hvert felt. Men det går helt fint å bruke det brettet som følger med.

IMG_1031
IMG_1033

Sånn spiller dere:

  • Det følger med et brett som legges på bordet (eller gulvet).
  • Det følger med fire biler i rød, gul, blå og grønn farge.
  • Alle velger hver sin bil og plasserer på start.
  • Fargebrikkene/menneskene legges på bordet. Vi pleier å sortere dem etter farge først, men det trenger man ikke.
  • En og en kaster terning og flytter det antall terningen viser. Hvis man kommer på et blått felt får man sette på ett blått menneske, rødt-rødt menneske osv. Man spiller helt til alle har fått seks mennesker i bilen sin. Så det kan være man må kjøre flere runder, og passere start/målstrek flere ganger.

Dette spillet gir fin trening i å telle antall på terningen og flytte tilsvarende antall. Det er også et fint spill for å øve på fargene.

Og det er et morsomt spill. Når vi er ferdige med å spille, og alle har fått 6 mennesker i bilen…ja, da leker vi med bilene. Da sklir de rundt i søla, bilene må hjelpe hverandre, og det hender at noen mennesker faller ut av bilen og må til doktor. Og bilen må på spyles og vaskes etter å ha vært i søla. Her er det bare å leke og bruke fantasien.

Det å få leke med bilene etterpå pleier å være en morsom avslutning på spillet 🙂

Lykke til!

Språktrening er gøy 😉