I dag er det gapetrening som står på timeplanen. Noen barn strever med at de ikke har nok styrke i kjeven til at de får artikulert ordene tydelig nok. Hvis du ikke åpner munnen nok når du snakker vil utalen bli utydelig. Derfor kan noen barn ha behov for å trene på å gape. Som all annen trening kan det være slitsomt når man øver, men det kan også være veldig gøy. Og det som er gøy vil man som regel gjøre mer av.

IMG_1595

Denne uka har jeg og noen små gode hjelpere i barnehagen laget pinner med bilder av dyr som gaper. Vi kaller dem «gapepinner». Vi googlet og fant bilder av ulike dyr som gaper høyt. Disse klippet vi ut og limte på fargeark (klippet ut som sirkler), laminerte, og festet dem på ispinner. Så er det bare å putte dem i en kopp eller et glass, og så trekker man hver sin «gapepinne» og hermer etter dyret på bildet.

Med «gapepinner» blir det skikkelig gøy å trene på å gape 🙂

For å få litt ekstra trening kaster vi en terning (eller to), og det antallet prikker du får er så lenge du må gape (får du seks på terningen må du gape mens den voksne teller til seks). Med flere terninger blir det lengre å telle 😉

IMG_1603