IMG_0409           IMG_0410

Det hender jeg jobber med barn som trenger støtte til å sette ord på følelsene de opplever og har opplevd. Et redskap jeg bruker til å snakke med barna om følelser, er ulike spill med bilder av følelsesuttrykk. Bilder kan være en god støtte for mange barn.

Spill med bilder av følelser, eller bare bruk av bilder, kan være nyttig for å starte en samtale med barna om hva de føler, hvordan de føler seg i ulike situasjoner, og det kan gi oss en innsikt i hvorfor et barn oppfører seg på en bestemt måte.

Bilder kan hjelpe barnet å forstå ulike følelsesuttrykk, og å sette ord på følelser som oppstår i situasjoner, og man kan sammen samtale om hvordan det føles, og hva barnet kan gjøre når ulike følelser kommer.

 

Jeg har to spill som jeg bruker:

  1. Huset med følelser
  • Her kan man velge å bare snakke om bildene i huset, hvilke følelser viser personen på bildet?
  • Eller man kan spille det som et brettspill. Ofte er det mer morsomt og motiverende med et spill, og litt konkurranse 😉 Da er reglene som følger:

– Hver spiller har en brikke, og kaster etter tur. Den som kaster flytter det antallet terningen viser, og følger pilene for å se hvilken vei man skal flytte.

– Se på bildet i vinduet du kom på. Snakk om hvilken følelse personen på bildet viser.

– Fortell om når du har følt det samme som på bildet… Hva skjedde? Hva gjorde du? Hva kan du gjøre når du får en sånn følelse?

-Den som kommer først i mål har vunnet.

IMG_0408

 

Spill 2: Kjærlighet-spillet

På dettet spillet har hver spiller en brikke som de plasserer på den røde kjærligheten som er start. Man kaster terningen etter tur, og flytter det antallet terningen viser. Det fargefeltet man kommer på viser hvilken følelse vi skal snakke om. Hvis du kommer på en gul kjærlighet skal du finne den lille gule rundingen lenger ned på spillet, og se hvilken følelse som er ved siden av den. Så kan man snakke om det å være glad. Husker du en gang du var glad? Når blir du glad? Hva gjør du når du blir glad? Osv…

IMG_0410

 

Lykke til!