Nå nærmer det seg 17.mai, og da er det moro å spille 17.mai-spill. Da får vi øvet på ord knyttet til 17.mai på en morsom måte.

 

Her kommer tips til 17.mai-spill man kan lage:

 

Spill 1: «17.mai – spillet»:

IMG_0460

Her plasseres brikkene på start, og man kaster terning og flytter bortover brettet. Så sier man ordene mens man går bortover, eller bare ordet man lander på. Kommer du på rødt felt må du gå tilbake. Kommer du på grønt felt kan du hoppe frem. Den som først kommer akkurat i mål har vunnet.

 

Spill 2: «Mitt hemmelige 17.mai-ord»:

IMG_0461

Her øver vi på å fortelle om/beskrive ord med så mange detaljer man kan, slik at de andre forstår hvilket ord vi mener. En om gangen velger seg ut et ord uten å si eller vise det. Så skal de andre prøve å gjette ordet når du forteller. Dette gir god trening i å beskrive et ord med nok informasjon til at andre forstår.

Se om du forstår hvilket ord jeg beskriver 😉

«Det er en ting. Det har flere farger. Vi kan holde det i hånda. Det kan henge. Det kan vaie i vinden. Det er mykt, ikke hardt. Det kan være stort eller lite. Det kan henge i en flaggstang. Vi bruker det på 17.mai, og når det er bursdag. Det har rød, blå og hvit farge…»

 

Spill 3: Ordbingo med 17.mai-ord:

IMG_0456     IMG_0458

Her kaster man terning, og finner et ord i den kolonnen som passer med terningantallet du fikk. Si ordet du fikk, og sett kryss på det.

 

Da er det bare å si «Hipp hipp hurra» og lykke til med språktreningen 🙂