Jeg vil tipse om et morsomt spill jeg bruker mye i språk- og uttaletrening med barn. Hvis jeg jobber med barn som er litt vanskelig å motivere, så bruker jeg dette monsterspillet hvor vi skal fange monsterbilder med en fluesmekker (eller monstersmekker), og det er alltid populært 😉

«Smash monsteret» lages ved at jeg lager ulike monsterbilder som skal være baksidekort. På den andre siden av monsterbildene limer jeg bilder av ord vi skal øve på, det kan f.eks. være ord som starter på en bestemt språklyd, eller ord knyttet til ulike kategorier som klær, mat, leker, frukt osv. På den siden hvor monsterbildene, er fester jeg en borrelås nederst på kortet. Så fester jeg borrelås på en fluesmekker. Jeg har kjøpt fluesmekkere med teleskopstang, som finnes i fargene gul, rosa og grønn. Fluesmekkerene har jeg kjøpt på JULA. Så er det bare å legge monsterbildene på et bord og velge hvilket bilde man vil fange. Man kan fange bilder etter tur, og det er alltid spennende å se hvilket bilde/ord som skjuler seg på monsterkortet man fanger.

Som regel gjør vi det sånn at barna fanger det monsteret de vil, snur kortet, og sier ordet på baksiden av monsterbildet. Men man kan også gjøre det slik at den som ikke skal fange monsteret skal fortelle hvilket monster den andre skal fange. F.eks. si: «Fang et monster som har rosa farge, som har to horn på hodet, som har to bein, som har syv øyne, som har skarpe tenner». Da blir det i tillegg en språkaktivitet hvor man øver på å beskrive og lytte til beskrivelser.

Lykke til!

Språktrening er gøy 😉