Nå er det tid for å kose seg med morsomme julespill 😉

Jeg har tidligere tipset om Pang-spill med fargepinner, et spill jeg bruker mye med både førskolebarn og skoleelever. Og nå har jeg kost meg med å lage et Pang-spill med juleord. Pang-spill med juleord er et morsomt spill hvor vi øver på juleord ved å trekke «pinner» med julebilder på. På hver «pinne» er det en farge øverst, og bilder av ulike ord nederst. Fargepinnene er laget på Pc, og kan skrives ut, lamineres og klippes, og de blir da stive og kan puttes i en kopp.

Slik spiller man Pang-spillet:

  • Alle fargepinnene man vil spille med puttes i en kopp med bildene nederst, slik at ingen kan se hvilke bilder som er på «pinnene».
  • Noen av bildene har bilde av «Pang» i stedet for ord, og man putter 2-3 «Pang»-bilder i koppen også.
  • Deltakerne trekker fargepinner etter tur. Den som trekker en «pinne» sier ordet nederst på pinnen. Eller den som trekker skal forsøke å beskrive ordet på bildet slik at de andre skal gjette hvilket juleord det er. Man får beholde «pinnen» man trekker.
  • Flere barn kan være med å spille, og det er gøy å samle flere og flere «pinner»… helt til det sier «PANG!». Oppi koppen er det gjemt noen fargepinner med «Pang», og hvis du får «Pang», ja da mister du alle «pinnene»/bildene du har samlet og må putte den tilbake i koppen.
  • Det er skikkelig nervepirrende å trekke en «pinne», for du vet aldri når «Pang» kommer 😉

Lykke til!

Språktrening er gøy 😉