Her kommer tips til en type spill jeg har brukt mye i det siste. Jeg har laget brettspill hvor hvert spill inneholder ord som starter med en bestemt språklyd, f.eks. ord som starter med B-lyd, P-lyd, K-lyd osv. Jeg bruker disse spillene både med eldre førskolebarn og skolebarn. Jeg lager ruter med bilder av ord vi skal øve på, og så skal barna flytte en brikke bortover bildene mens de sier ordene på bildene. Jeg syntes det var greit å sette på tall nederst, slik at vi ikke går i surr i hvilken retning vi skal flytte brikken. Og innimellom rutene med ord er det bilder av smilefjes og surt fjes, hvor man enten kan flytte en gang til, eller man må gå tilbake noen felter, da blir det litt mer spennende 😉

Slik spiller man:

  • Hver spiller setter en brikke på «start».
  • Man kaster terning etter tur. Den som kaster terning skal flytte det antallet terningen viser. Man sier ordene på bildene man kommer på mens man flytter brikken.
  • På noen av feltene er det ikke bilder av ord, men i stedet bilde av smilefjes eller et surt fjes. Hvis man lander på bilde av smilefjes, så kan man flytte brikken 2, 3, eller 4 plasser ekstra frem. Hvis du kommer på et surt fjes må du derimot flytte brikken 1, 2 eller 4 plasser bakover. På ett av feltene står det også at man må flytte helt tilbake til start. Da blir det ekstra spennende å se om man kommer på et felt hvor man kan flytte ekstra fremover, eller om man må flytte noen skritt bakover.
  • Den som først kommer til mål har vunnet.

Lykke til!

Språktrening er gøy 😉