Jeg har ofte møtt barn som trenger litt ekstra støtte for å lære seg navn på fargene. I tillegg til å benevne fargene i alle daglige situasjoner, så kan det være morsomt og nyttig å spille spill med farger. Det kan også gi mange repetisjoner på benevning av de ulike fargene. Jeg har laget fargehus hvor barna skal trekke kort med gjenstander med ulike farger, og så plassere bildet i det riktige fargehuset.

Slik spiller vi:

  • Hver spiller har ett eller flere fargehus.
  • Alle bildene legges på bordet (eller i en pose eller eske). Kortene ligger med bildesiden ned, slik at man ikke ser hva som er på bildene. Jeg liker å lime på baksidekort, slik at vi ikke kan se bildene.
  • Spillerne trekker kort etter tur. Når man trekker et kort skal man benevne tingen på bildet og hvilken farge den har, og så plassere den i riktig fargehus. Hvis man for eksempel trekker bilde av et rødt eple, så sier man «det er en krokodille, den har grønn farge».
  • Så trekker vi kort og plasserer i riktig fargehus helt til alle kortene er plassert. Hvis man vil legge inn et element av konkurranse kan det være sånn at den som først får fylt sitt (sine) fargehus med kort har vunnet. Mange barn synes det er gøy når det blir litt konkurranse, mens andre barn igjen ikke liker det så godt.

Lykke til!

Språktrening er gøy 😉